Kvikksand

Postet av Lagleder Fellesbruker den 10. Feb 2018


Dette var kampen vi snakket om før sesongen startet. Gjennom en hel sesong så kommer det minst en kvikksand kamp. Dagen der ingenting flyter, det er stang ut på det meste. Dersom vi skulle klare å vinne serien måtte vi også vinne på de dagene der det gikk tungt. Så hva gjør man når man befinner seg i kvikksand. Jo man beholder roen og unngår panikk. Jo hardere en kaver og prøver å sparke ifra, jo hurtigere synker man. Løsningen blir derfor å beholde fatningen, finne roen og problemløse. 

Det var akkurat det vi måtte gjøre for å vinne mot Strindheim i dag. Vi hadde stor respekt for Strindheims kapasitet og undervurderte dem ikke. For omtrent en måned siden slo de Elnesvågen og vi måtte også slite lenge med dem da vi møtte dem i Melhushallen i høst. Strindheim har mange dyktige spillere, så tabellen lyver litt i forhold til hvor gode de egentlig er. Når det er sagt så produserer vi veldig mange gode muligheter i dag som vi enten ikke utnytter eller som vi bommer på. Det vil jo alltid være et element av godt motspill som påvirker et gitt utfall, men normalt så setter vi mange flere av disse mulighetene i mål. Vi får heller ikke det defensive samspillet mellom forsvar og målvakt til å stemme, så da ble det jevn match. 

Hele første omgangen var jevn med et lite overtak til oss på slutten. Første omgang endte 12-14. 

Til tross for at vi ikke lyktes med spillet vårt i første omgang var det stor ro i garderoben i pausen. Vi visste at vi kom til å få en periode i løpet av kampen der ting flyter godt, så vi stresset ikke noe med det. Vi hadde fokus på hvilke muligheter vi så at vi kunne forsterke i andre omgang. 

Utover omgangen ble spillet preget av mange utvisninger til begge lag, uten at dette på noen måte var en tøff eller stygg kamp. Begge lag forsøkte å spille på den linja som ble lagt, så det ble etter hvert litt sjakkparti av det hele. Vi søkte dueller for å utnytte bestrafningslinja, Strindheim svarte med frimerke, vi tok timeout og de møtte oss med 2 merker. Da hjalp det godt å ha spillere som beholder roen og en tydelig plan for slike tilfeller. Etter hvert la Strindheim seg ned igjen og vi klarte å beholde forspranget ut kampen. Vi vant til slutt med 7 mål, men Strindheim presset oss virkelig gjennom hele kampen, så all honnør til dem. 

For oss var det fint å få en slik kamp nå etter å ha overkjørt motstanderne i de siste kampene. Vi har godt av å komme oss godt nedpå bakken igjen før vi skal spille mot Elnesvågen og Kristiansund de neste 2 kampene.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline