Lagleder Fellesbruker

Lagleder Fellesbruker

Mental seier i jakten på stolte øyeblikk

Postet av Lagleder Fellesbruker den 29. Aug 2017


Det å møte Byåsen Elite foran en fullsatt hjemmearena er potensielt en frytinngytende opplevelse for spillere i 3. div. Frykten for å dumme seg ut er høyst reell i møte med meritterte landslagsstjerner. Frykt leder fort til unnvikelse og defensiv opptreden. Vi har jobbet mye med hvordan vi skulle snu denne frykten for å dumme seg ut til å jakte på stolte øyeblikk. Det å være på jakt innstiller til en helt annen mental tilstand. Hver og en fikk i oppgave å jakte på de øyeblikkene der de kunne lykkes med noe. En takling, et skudd et innspill eller hva som helst. Det spilte ingen rolle om det kom i første eller siste minutt. Uavhengig av hva som hadde skjedd før, skulle fokus være på å skaffe seg et eller flere videoklipp der de gjorde noe bra imot Byåsen Elite. Et slikt videoklipp varer evig. Ingen kan ta det vekk. Alle jentene ønsket seg et slikt klipp…..mer enn de fryktet å dumme seg ut. På denne måten klarte vi å få et helt lag til å gå på jakt. Det var ingen redde jenter som var lammet av frykt når dommeren blåste kampen igang. Det skumleste øyeblikket var da de ble introdusert før kampen. Da skulle de løpe inn med spotlight. Da den seansen var over kunne jentene puste lettet ut, for nå var det verste over. Nå kunne de ut å jakte stolte øyeblikk. 

Vi var fast bestemt på at vi skulle bidra til å holde høyt tempo i hele kampen. Risikoen er jo at det fort kan bli stygge sifre, men for oss var det viktigere å få kjenne på hvor lista virkelig ligger. Det er fort gjort at en så overlegen motstander slapper av og roer ned tempoet og ønsker å spare krefter. Da ville ikke vi fått kjenne på hva elitenivå er. Derfor løp vi på alle muligheter og kjørte hurtig avkast så ofte vi kunne. Byåsen kontret inn flere enkle mål i starten, men vi angrep dem direkte og uten frykt igjen og igjen. Etter hvert kom vi mer med i spillet og lyktes godt i en lengre periode. Vi fikk også satt inn noen tøffe taklinger, som bidro til å sørge for at Byåsen spillerne tok igjen med samme mynt. På denne måten følte vi ihvertfall selv at vi tvang dem til å trøkke til litt, slik at vi fikk et mer reelt bilde av hvordan Elitehåndball er. 

Byåsen var effektive i sitt kontringsspill og dro selvsagt stadig vekk ifra på resultattavla. Men samtidig var det fler og fler Melhus jenter som cashet inn på stolte øyeblikk. Vi løp hele matchen og fightet hele veien inn. Til slutt tapte vi 47-21. 

Vi er godt fornøyd med å score 21 mål mot et av de beste Elitelagene i Norge, men vi er fremfor alt stolte over å vinne den mentale kampen over FRYKTEN
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline